LES ESTUFES DE PELLET, L’OPCIÓ MÉS ECONÒMICA

LES ESTUFES DE PELLET, L’OPCIÓ MÉS ECONÒMICA

Parlem sobre

LES ESTUFES DE PELLET, L’OPCIÓ MÉS ECONÒMICA

El Pellet és un tipus de combustible que prové directament de la naturalesa. Es tracta d’uns petits cilindres de serradures premsades, sense altres additius. Un dels avantatges d’aquest combustible és que pot ser guardat indefinidament sempre que es faci en un lloc sec, doncs la humitat fa que s’infli i que perdi les seves propietats.

La seva venda s’acostuma a efectuar per quilos. És important triar un Pellet de qualitat amb segell de garantia, que reuneixi les següents característiques:

  • No contenir materials no pertinents com a paper, terra o metall.
  • Compactibilitat visible, sense esquerdes i que no es desfaci a l’excés.
  • Color uniforme. Si s’observen punts de color és que conté restes de materials no desitjats.

A l’hora de veure la comparació amb un altre tipus de combustible, 2kg de Pellet equivalen a 1 litre de gasoil. Si tenim en compte el preu de cada combustible, l’estalvi econòmic pot arribar fins al 50% de la despesa equivalent.

Té un gran poder calorífic i la seva combustió genera un nivell molt reduït d’emissions CO2. Els principals avantatges econòmics de les estufes de Pellet són:

  • L’Important estalvi energètic, gràcies al seu baix preu enfront del d’altres combustibles com el gasoil, el propà, el butà i l’electricitat.
  • Preu estable, que no es veurà afectat per l’augment progressiu que hi haurà del preu dels combustibles derivats del petroli o el gas.
  • Fàcil manteniment. Únicament caldrà netejar les cendres acumulades una vegada per setmana, amb l’ajuda d’un aspirador. Una vegada a l’any s’efectuarà una neteja a fons per retirar les cendres acumulades en els diferents conductes.
  • Senzilla instal·lació. L’única cosa que es necessita és tenir una sortida de fums, sempre que sigui per a consums petits, habitatges unifamiliars, oficines petites, etc.
  • Major amortització del seu cost, doncs, malgrat ser superior al de les calderes de gasoil, són més eficients i presenten, pràcticament, un doble rendiment energètic.
  • Garantia de planificació i expectatives de cost futures, tenint en compte que no hi ha problemes de proveïment, ja que es tracta de biomassa.
comparteix aquesta noticia en:

També et pot interesar

¿INTERESSAT EN ALGUN PRODUCTE?

TROBARÁS EL QUE NECESSITES

PARLEM-NE

ESCRIU-NOS TROBARÁS EL QUE NECESSITES