POSTA A PUNT ESTUFES I CALDERES DE PELLET

POSTA A PUNT ESTUFES I CALDERES DE PELLET

Parlem sobre

POSTA A PUNT ESTUFES I CALDERES DE PELLET

Les estufes o calderes de pellets no tenen peces de desgast. Encara que si és veritat, que se’t pot cremar o desgastar una goma o junta amb el temps, però això ja és un cas del servei tècnic. Anem a veure quines són les tasques de manteniment, de la neteja d’una estufa o caldera de pellets…La combustió dels pellets és bastant neta. En canvi, si fas servir un altre combustible, com per exemple, els ossos d’olives la màquina se’t s’embruta molt més.

Si li tires pellets haurà prou amb netejar la màquina al final de la temporada, vol dir un cop l’any. Algunes màquines solen tenir un comptador d’hores de treball que t’avisa perquè procedeixis a la seva neteja. En general, una neteja anual, o en cas d’ús intensiu, dues neteges per any seran suficients. No cal netejar l’estufa o la caldera de pellet cada mes.

Les cendres sí que les has de treure sovint. Els pellets es cremen molt bé, i un sac de combustible (de 15 quilos de pèl·lets) es redueix a tan sols uns centenars de grams de cendres. D’aquesta manera només hauràs de treure les cendres un o dos cops per setmana.

Resumint, el manteniment d’una estufa o una caldera de pellets durant el seu ús és només treure les cendres un o dos cops per setmana; quan treus el calaix de cendra aprofita i neteja també el cendrer amb un raspall en sec. Ah, i no oblidis de tirar-li pellets de tant en tant 🙂

comparteix aquesta noticia en:

També et pot interesar

¿INTERESSAT EN ALGUN PRODUCTE?

TROBARÁS EL QUE NECESSITES

PARLEM-NE

ESCRIU-NOS TROBARÁS EL QUE NECESSITES